15 Haziran 2013 Cumartesi
Bal Çeşitleti
Çam Balı, Anzer Balı, KaraKovan Geven Balı Türkiye'de Yaygın Bal Çeşitleri.
Bal çeşitleri hakkında sık sorulanlar... Türkiye?de üretilen ballar kaliteli midir? Türkiye?ye özgü bal çeşitleri hangileridir? En değerli ve nadir bal türleri hangileridir? Nerelerde üretilirler? Karakovan balı nerelerde üretilir? Karakovan balı hangi yöntemle üretilir? Peteğinin şekli özel midir? Neden karakovan balı olarak adlandırılır? Karakovan balı üretilen petekler neden ağaçların yüksek kısımlarına yerleştirilir? Çam balı deyince ne anlamalıyız? Çam balı sadece çam ağacı polenleri ve özlerinden mi oluşur? Kestane balı nedir? Sadece kestane ağacının çiçeğinden toplanan polen ve nektarla mı yapılır? Deli bal nerede üretilir? Sadece Karadeniz bölgesinde üretilmesinin nedeni nedir? Neden deli bal olarak adlandırılır? Zehirli çiçeklerden toplandığı için zehirleyici olabilir mi? Çiçek balı deyince ne anlamalıyız? Çiçek balı nasıl bir bal türüdür? Ne renktir? Hangi yörelerde yetiştirilir? Yaylalarda yetiştirilen ballar mı çiçek balı olarak adlandırılır? Anzer balı nedir? Nerede üretilir? Neden böyle adlandırılır? Nadir bir bal çeşidi midir? Kekik balı hangi bölgelerde üretilir? Sadece kekik poleni ve nektarı içerdiği için mi keki balı olarak adlandırılır? Organik bal deyince ne anlamalıyız? Organik balın normal baldan farkları nelerdir? Herhangi bir kimyasal, ilaç ya da katkı maddesi içermez mi?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder